Aika jarruttaa ja pysähtyä

image

Olen nainen, vaimo ja äiti. Lähestyn neljääkymmentä ja elämä on niin sanotusti puolessa välissä. On aika miettiä mihin suuntaan elämä on menossa ja mitä minä siltä vielä haluaisin. Terveyttä, iloa ja läheisten rakkautta, ei niinkään rahaa, omaisuutta ja uramenestystä.

Kun et pysty öisin nukkumaan, unohtelet asioita joiden muistaminen ennen oli itsestään selvää, et jaksa hoitaa työtehtäviäsi ja et innostu lasten touhuista niin kuin ennen, tiedät ettei elämä ei ole sitä mitä pitäisi. Olet tilanteessa, jossa joudut valinnan eteen. Vaihtoehtonasi on jatkaa kaasu pohjassa tai hidastaa vauhtia.

Jos valitset ensimmäiseksi mainitun voi sinua vastassa olla itseäsi vahvempi seinä, johon vauhtisi varmasti pysähtyy. Being there, done that. Sairaslomaa ja pillereitä niin rysähdyksestä selvitään -ehkä. Jos taas löydät jarrupolkimen, voit selvitä helpommalla ja ehkä ehdit kääntää suunnan.

Itse jarrutin, ajoissa tällä kertaa, ja päätin tosissani pysähtyä hetkeksi miettimään ja tuntemaan millaisen elämän itse oikeasti haluan. Todella raskaan talven jälkeen nostin käteni ylös ja pyysin työnantajaltani aikalisää. Pyysin lupaa pysähtyä, että löytäisin uudelleen motivaation, iloisuuden ja tarmon, jotka minussa oikeasti asuvat.

Lääkärini kirjoitti minulle keväällä reseptiin unilääkkeisiin. En käyttänyt sitä vaan kirjoitin itselleni oman reseptin. Se pitää sisällään neljä ”lääkettä”:

1. Juoksuharrastuksen aloittaminen

2. Töiden vähentäminen

3. Tietoisen läsnäolon lisääminen

4. Elämäarvojen uudelleen järjestäminen

Tämän blogin kautta haluan kertoa oman tarinani ja jakaa kokemuksiani siitä miten elämän voi pistää remonttiin, kun sen suunta ei tunnu hyvältä. Se, että onnistunko ei ole varmaa, mutta haluan yrittää omalla tavallani 🙂

”This is your life and it´s ending one minute at the time” (Fight Club).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

24 − 20 =