Nyhjää tyhjästä lounas osa 2 – couscoussalaatti ja valkosipulileipiä

image

Jostakin kumman syystä on kuivakaappiin kertynyt iso couscousvarasto. Tänään teenkin pikalounaan tästä helposta aineksesta.

Keitän couscousksen paketissa olevan ohjeen mukaan lisäten pienen nokareen kasvisliemikuutiosta. Leipälaatikosta löytyneet ciabatan palat voitelen oliiviöljyllä ja murskatulla valkosipulilla ja pistän uuniin 200 asteeseen. Pilkon fetan jämät ja kuivattuja aprikooseja. Kun couscous on valmista, sekoitan sekaan tuoreita pinaatin lehtiä. Puristan yhden pienen sitruunan mehut mukaan ja lisään fetat sekä aprikoosit. Annan hetken hautua kannen alla miedossa lämmössä.

Kyytipojaksi couscoukselle viipaloin avokadon. Makua antamaan ruokalusikallinen paprikarelissiä ja valkosipulilla maustettua turkkilaista jogurttia. Uunista vielä lämpimät valkosipulileivät ja valmista tuli, Ainoastaan 15 min.

Vinkki! Seuraavalla kerralla vaihdan aprikoosit oliiveihin!

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 79 = 85