365 vuorokautta ilman uusia kleduja

Kolmeen kuukauteen en ole ostanut itselleni yhtään uutta vaatetta. Mietinkin, että yhdeksän kuukautta lisää niin onkin vierähtänyt vuosi. En ole mikään yltiöpäinenvaatteiden ostaja, hankin tarpeeseen ja silloin tällöin retkahdan heräteostoksiin. Vaatteita on vaatehuoneen puolikas täynnä, mutta siitäkin huolimatta iskee välillä epätoivo, että eihän minulla ole mitään päälle pantavaa!

Aioinkin nyt todistaa nyt itselleni, että näin ei ole asian laita. Joka päivä etsin vaatehuoneen kätköistä uuden asukokonaisuuden ja testaan kuinka pitkälle tällä konseptilla päästään ennen kuin kaikki mahdollisuudet käytetty. Pakotan itseni käyttämään niitäkin vaatteita jotka olen joskus ostanut, mutta jostakin kumman syystä jättänyt käyttämättä. Kokeilun jälkeen lupaan pistää kiertoon ne kappaleet, joiden päälläpitäminen ei tuntunut omalta.

Sen lisäksi en osta yhtään uutta vaatekappaletta seuraavien yhdeksän kuukauden aikana. Miksi? No siksi, että nykypäivän ihmisen kulutuksessa ei ole mitään rajaa. Ympäristön ja paremman huomisen puolesta. Tai todisteeksi siitä, että uudet vaatteet eivät tee minusta onnellisempaa tai parempaa ihmistä.

Viimeisin ostos tiliotteen mukaan tapahtui kesäkuun 26. päivä eli siihen tähdätään. 96 päivää takana ja 269 jäljellä. Ainoa poikkeus on 50 euron naisten vaateliikkeeseen olevan lahjakortin käyttö. Kortti menee umpeen vuodenvaihteessa ja lahjaksi saatu. Sen hyödyntämättä jättäminen tuntuisi hukkaan heittämiseltä.

Päivä 126 ja outfit 13 – näissä vois viihtyä joka päivä! Olen niin väärällä alalla…

image

Päivä 123 ja outfit nro12 – ”koulutuspäivä” ja väriä harmaaseen syysaamuun!

image

Päivä 120 ja outfit nro11 – nyt tekee tiukkaa, kun tekis mieli syksyn synkkyyteen uusia tuulia. Vanhoilla mennään…

Salamavalolla vanha uuden säihkyväksi!

Salamavalolla vanha uuden säihkyväksi!

Päivä 106 ja outfit nro 10

image

Päivä 105 ja outfit nro 9 – normi työpäivä. Onneksi mulla on työ, joka ei vaadi jakkupukua…

image

Päivä 104 ja outfit nro 8 – normi työpäivä. Tekee mieli uusia farkkuja, muuten ei hätää…

image

Päivä 103 ja outfit nro 7 – teatteri-ilta

image

Päivä 102 ja outfit nro 6 – puin treenikamat päälle jo aamusta, mutta metsään pääsin vasta iltapäivällä. Kotipäivä siis.

image

Päivä 99 ja outfit nro 5

image

Päivä 98 ja outfit nro 4

Normi työpäivä

Normi työpäivä

Päivä 97 ja outfit nro 3

Normi työpäivä

Päivä 96 ja outfit nro 2

image

 

Päivä 95 ja outfit nro 1

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + 1 =